perjantai 14. joulukuuta 2012

Perjantai aamun ex-tempore kakku

Sain aamulla WhatsAppilla yllätyskutsun ihanalta naapurin äidiltä, hän kutsui minut lasten kanssa lounaalle. Tartuin oitis tarjoukseen ja päätin tehdä meille jälkkäriä.

Kurkistus pakastimeen; raparperia, puolukkaa ja mustikkaa! Siispä tein mustikka-tuorejuusto kahvikakkua.  Ai nam, että siitä tuli hyvää. Jopa niin hyvää että jos meillä vaan olisi aineksia niin tekisin huomiseksi toisen. (onneksi ei ole!)




Tässä ohje herkkusuille:

Mustikka-tuorejuusto-kakku

2dl sokeria
150-200g voita tai margariinia
3 kananmunaa
2tl leivinjauhetta
2tl vanilliinisokeria
3dl jauhoja
100g maustamatonta tuorejuustoa
2dl (pakaste) mustikoita


: Voitele ja korppujauhota vuoka. Vispaa pehmennyt voi ja sokeri sekaisin. Lisää yksitellen munat ja sekoita voimakkaasti. Yhdistä vanilliinisokeri, jauhot ja leivinjauhe ja lisää seokseen. Yhdistä tuorejuusto ja sulaneet mustikat töhnäksi ja sitten taikinan sekaan. Laita vuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa 50-60 minuuttia. Voit kokeilla kakun kypsyyttä hammastikulla. Jos tikkuun jää taikinaa niin paista vielä hetki ja kokeile uudelleen. Kakku on kypsää kun tikkuun ei tartu mitään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)