maanantai 1. heinäkuuta 2013

Rabarberibiiraggaa

Nappasin eilen mökiltä lähtiessä matkaan muutaman raparperinvarren. Tyttö on jo jonkin aikaa kysellyt toiveikkaana, että koska me oikein poimitaan ja tehdään raparperipiirakkaa. Än-yy-tee-NYT!


Sovelsin kotikokki.net sivulta löytämääni helppoa ja toimivaa Anja-mummun omenapiirakka-ohjetta tähän. Tässä minun versioni:

Tarvitset: 
3 munaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa
150 g margariinia
4,5 dl venhnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
raparperinvarsia oman maun mukaan
pinnalle sokeria ja kanelia

: Kuori ja leikkaa raparperinvarret pieniksi palasiksi. Vaahdota munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niitä vuorotellen maidon kanssa muna-sokerivaahtoon. Sulata margariini ja lisää viimeisenä seokseen. Kaada leivinpaperin päälle uunipellille. Tiputtele raparperinpalat pohjan päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista 200 asteessa 20 minuuttia. 


kotileipurin helppo raparperipiirakka :)



Ja arvatkaapa mitä. Tämä on todella vapaiden kanojen munista valmistettu. Ihanalla kaveriperheellä on nimittäin kotipihallaan kanoja. Juoksevia, kotkottavia, silitettäviä ja lutuisia kanoja. En ole kade, en, en. *vihertää* Ja meillä oli ilo saada näiden hauskojen tepastelijoiden tuotoksia omaan jääkaappiimme.

Eli kun raparperit on ihka oman mökin ikkunan alta ja munat hyvinkin vapaita lähikasvatettuja jajjajja...niin ehkä tämä piirakkaa on semi-luomua? Puoliluomua? Herkullista ainakin!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)