keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Majapuun ankka

Facebook-kirppikseltä bongattu Majapuun Ankka neulos tuli jo viime viikolla, mutta en tiennyt mitä siitä tekisin. Kangas on tosi pehmeä, joustava ja vieläpä kuvioltaan kaunis, ja minun käsityötaitoni ovat vielä kovin olemattomat, niin en halunnut pilata tätä johonkin räpellykseen. Löysin hauskan ja helpon ohjeen vauvan/taaperon housuihin ja pakkohan se oli testata. Nämä on pussihousut, haaremihousut, ihan mitkä vaan, mutta ennenkaikkea hassut housut. Lököpeppuhousut. Näihin mahtuu isompikin kestovaippa.

Laitoin (kuten ohjeessakin oli) vyötärölle ja lahkeisiin resoria, tähän sopi lipastosta jo löytynyt tumman ruskea. Mitään kaavaa näihin ei ollut, mutta tuurilla tein oikean kokoiset, heh, ja kun lahkeet käyvät lyhyiksi niin nuo lahjeresorit voi kääntää shortseiksi, eli pitkäikäisetkin ovat nämä pöksyt.


Meillä on joku karmea, yskä-nuha-kuume-flunssa menossa. Lapsilla enemmän, aikuisilla vähemmän. Elämämme on täyttynyt nyt muutaman päivän ajan räkäisistä räteistä, niistetyistä paidanhelmoista, katkonaisista yöunista ja olemattomista päiväunista.
Tietenkin nyt, kun ulkona on ollut mitä keväisin ilma. Mistä vetoa, että loppuviikolla on kylmää, pilvistä ja sataa lunta, kun me vihdoin pääsemme pihalle leikkimään??


No niin, narina loppu ja takaisin ihaniin housuihin! Tässä tulee kuvat!





maanantai 25. helmikuuta 2013

Haltiala

Aivan ihana aurinkoinen päivä houkutteli meidät ja monet muut Helsinkiläiset ulkoilemaan eilen  Haltialan tilalle.

Rapsuteltiin lampaat ja kurkittiin muut eläimet, lapset leikkivät leikkipaikalla ja laskivat pyllymäkeä ja nauttivat napakelkan hurjista vauhdeista. Kiva päivä!

Ensi kerralla otetaan pulkka ja muutama makkaranpätkä mukaan grilliin lämpiämään, nyt saatiin tyytyä vain nuuhkimaan grilliltä tulevia tuoksuja.















sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Karkkia tukassa!

Mutta tällä kerralla se ei haittaa!

Ne on nimittäin pinnit. Juu-u, englanninlaku pinnit. Herkulliset pinnit! Ja katsokaa mikä rannekoru! Vielä siinä ei ole hampaanjälkiä, mutta luulen ettei siltä voida välttyä, niin uteliaana lapset näitä katselee. Tyttö jo kysyi että onko nuo karkkia (sillä on joskus ollut ihan syötävästä karkista kuminauhassa kaulakoru...kelläpä ei ;) ) Ja poika nytkin tuijottaa tätä ruutua ja osoittelee kuvia hokien -kaakkia.

Aika namuset. Niin namuset että oli ihan pakko tilata. Kotimaista käsityötä. Nam.

Ja hei, nämä on minulle itselleni! Ei suinkaan tyttärelle. Vaikka kyllä se yritti mun kanssa jo vaihtokauppaa näistä. Ei onnistunut! Ehkäpä, ehkäpä... saattaisin tilata sille ihan omat.

Miehen mielestä nämä on liian lapselliset minun pitää. Höpöhöpö. Miehet ei ymmärrä.





Ja ei, tämä ei ole maksettu mainos ;) 

Iltapäivän välipala; banaanikakkua

Uunista leijailee herkullinen tuoksu. Se on banaanikakku. Isosiskolta saatu ohje. Tällä tulee myös hyviä muffinsseja. Kokeilkaa!

Itse en ole mikään suuri kuivakakkujen ystävä, jouluiset taatelikakut ja rusina-hedelmä-yökötykset, yyh, mutta tämä on oikeesti hyvää eikä ollenkaan kuivaa ja tiivistä vaan sellaista kuohkeaa ja kosteaa! Maistuu lapsille ja aikuisille, kesällä ja talvella!

Tarvitset:

2dl sokeria
200g margariinia
3 kananmunaa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vanilliinisokeria
2tl kardemummaa
2 kypsää banaania (mitä mustempia ja kypsempiä, sen parempi)

: Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri sekaisin. Lisää yksitellen munat, samalla vatkaten. Laita kuivat aineet yhteen ja lisää sekaan. Lopuksi haarukalla muussatut banaanit mukaan. Voitele ja korppujauhota vuoka ja viskaa taikina siihen. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 50-60 min. Kakun kypsyyttä voit testata hammastikulla. Jos tikkuun tarttuu taikinaa, on kakku vielä raaka.

Itse tein tämän maidottomana, käyttämällä margariinina sinistä Keijua.

Olen tehnyt tällä samalla pohjalla lukuisia erilaisia kakkuversioita. Jättämällä kardemumman ja banaanin pois ja lisäämällä esim. pakastemustikoita, vadelmia, tuorejuustoa...Nam.




perjantai 22. helmikuuta 2013

Neenuska

Tämä on taas niitä hetkiä. Sellaisia rakkautta ensisilmäyksellä -hetkiä.

Kerron teille nyt ihanasta nettikaupasta nimeltä Neenuska. Ja siellä ihanassa nettikaupassa on vielä ihanampia pipoja nyt tulevaan välikauteen (<-- hassu sana, joka tässä tapauksessa tarkoittaa kevättä ja lämpeneviä ilmoja) Ja suureksi ilokseni saimme lapsille tällaiset pipot aluviikosta postin tuomina!

Mikä on teidän ensimmäinen ajatus sanasta velourpipo tai froteepipo? Minulla se ajatus oli, lörppä ja ohut. Mutta tiedättekö mitä?! Nämä eivät ole ohuita, vaan kaksinkertaista todella laadukkaan ja jämäkän tuntuista kangasta. Näitä voi ehdottomasti alkaa pitämään jo näillä pikkupakkasilla. Huippua!

Meidän 5-vuotiaan tytön pipo on mangon väristä sydänvelouria ja kooltaan L (eli 50-54 ja paras 5-vuotiaasta eteenpäin) Tytön päänympärys on nyt 52cm.



Ja pian 1,5-vuotiaan pojan ihanuus on joustofroteepipo hurmuri (aika suloinen nimi kankaan kuosilla, eikö?) koossa M (eli 46-50 ja 2-6 v.) jonka valitsin pojan tämänhetkisen päänympäryksen (47,5) mukaan.



Tuolla nettikaupassa on erilaisia trikoisia-, velourisia- ja joustofroteisia pipoja vauvasta vaariin, moneen makuun! On tähtiä, sydämiä, palloja, kettuja, lintuja, bambeja ja lohikäärmeitä. Siis vaikka mitä! Itse himoitsen ja varmasti tilaan itselleni trikoisen keltaisen kettupipon kevääksi! Kuosi on tosi kaunis ja juuri sopivan retrohenkinen minun tämän hetken mielentilaani. Myös tuo ruskea sydänvelourpipo puhuttelee kovasti. Aijjai, mikä valinnanvaikeus! Kaikki pipot ovat kotimaista käsityötä, mitä itse ainakin kovasti arvostan ja haluan tukea!


Katsokaa miten suloisia pipoja! 









Käykää tekin kurkkaamassa ja klikkaamassa koriinne ihanat kevätpipot, itselle ja lapsille tai vaikkapa mummolle!
http://neenuska.valmiskauppa.fi/index.php

Tuolta nettikaupasta tilaaminen oli todella helppoa. Kuvat on selkeät ja koko oli helppo valita kunkin pipon taulukosta. Maksun voi hoitaa pankkitunnuksilla heti, tai ottaa paketin mukana tulevan laskun, tai tilin, jossa laskun voi maksaa kuukausierissä. Pipot tulivat meille muutamassa päivässä ja tosiaan postiluukusta, eli ei tarvinnut lähteä erikseen niitä mistään noutamaan. Ja jos tilaatte ennen ma 25.2. niin saatte tilaukset ilman toimituskuluja!


*Sponsoroitu*  Blogiyhteistyö Neenuska nettikaupan kanssa


torstai 21. helmikuuta 2013

Kävi niinkuin perhosentoukalle

Muodonmuutos.

Eli rumasta, liian kapeasta ja liian pimentävästä lastenhuoneen verhokapasta tuli syötävän söpö pinnasängyn reunapehmuste. Tai oikeammin kehdon laitojen pehmuste. Helppo ja nopea.

Retrokankainen verho on ostettu facebookin retrolumppu-ryhmästä.


Varsin söötti, eikö?


...höystettynä vanhalla retropeitolla!


Kyllä kelpaa kelliä peittokasan päällä




tiistai 19. helmikuuta 2013

Muista jotain. Muista edes nämä.

1.) Väsyneenä ei kannata laittaa ruokaa, muuten voi palaa sormi.

2.) Jos sormessa on isohko kuuman vesihöyryn aiheuttama vesirakkula, niin ei kannata puhkaista sitä hieraisemalla sitä vahingossa vaatteeseen (esim. kun käyt pissalla ja vedät housuja alas...), se voi sattua ja kirvellä hyvinkin pitkään. Saatat myös tahria vaatteesi valuvalla kudosnesteellä.

3.) Kaupassa ollessa ei kannata vastata puhelimeen, saatat siinä puhellessasi unohtaa ostaa hyvinkin oleellisia juttuja, kuten vaippoja. Ja tämän unohduksen muistat tietenkin vasta päästyäsi kotiin. Päivä menee kestovaipoilla, mutta yöksi olisi kiva olla kertiksiä.

4.) Kun varaat lapsellesi aikaa neuvolaan, älä suostu ottamaan aikaa päiväuni-aikaan klo 12. Muuten joudut antamaan lapselle virike-tikkarin, kääntämään lapsen epämukavaan ja nukahtamista vaikeuttavaan asentoon ja laulamaan kovaan ääneen IHHAHHAATA koko kotimatkan työntäen samalla lastenrattaita lumihangessa. Saatat hengästyä ja hikoilla.

5.) Jos mielesi tekee jotain herkkua naposteltavaa, kuten suklaata, älä sorru ostamaan mitään hyvältä näyttävää uutuutta, jonka mainostetaan olevan kevyttä ja kuohkeaa maitosuklaata. Voi harmittaa sitten siinä sohvalla istuessa, lapsen nukkuessa, se pahanmakuinen suklaa, jonka et koskaan olisi uskonut olevan olemassakaan.


Palovamma


Epämukava ja nukkumista vaikeuttava asento


Viriketikkari


Paha, paha suklaa




maanantai 18. helmikuuta 2013

Hameelle kaveri

Ompelin valkoisesta joustofroteesta lepakkopusero-kaavalla lyhythihaisen version kesäksi. Lisäsin samaisesta hamekankaasta http://palanuttasiirappia.blogspot.fi/2013/02/lyhyiden-paivaunien-mittainen-hame.html (ts.verhosta) siihen pienet taskut. Nyt ne ovat pari.



Klo 12.55

Hiljainen ja vastasiivottu koti. Päikkäriaika. Äitihenkilön oma aika.

Tämä tulee tarpeeseen. Kaksi edellistä yötä olen herännyt tunnin-kahden välein *haukotuuuus* Siitä lisää huomenna...





torstai 14. helmikuuta 2013

Hyvää Ystävänpäivää!

Ihanaa ystävänpäivää teille kaikille!
Miten teillä vietetään ystävänpäivää tänä vuonna? Onko teillä joitakin perinteisiä juttuja?


Meillä on tänään askarreltu ystävänpäiväkortteja ja -rannekoruja ja tyttö vei niitä pihan lasten postiluukkuihin. Ihan kaikille ei jaksettu kuitenkaan askarrella. Ihan vaan niille lähimmille ja tärkeimmille.

Piirrä niihin vaikka sydämiä?
-Eiiii, en mä voi, sit ne luulee että mä oon rakastunut niihin!!
Voihan ystävillekin piirtää sydämiä.
-Nii, no mä piirrän. Mut mä piirrän vihreellä niin ne ei oo rakkaus-sydämiä.




Sitten leivottiin. Tai toiset leipoi ja toiset vaan nuoli leipomisvälineitä. Tehtiin mokkapala-ohjeella (tosin maidottomana) irtopohjavuokaan kakku, joka teeman mukaisesti koristeltiin nonparellisydämellä. Tällä herkutellaan sitten, kun isähenkilö tulee töistä ja ollaan syöty päivällistä.



Tiedäthän sinä että minä pidän sinusta.
Jos näkisit itsesi minun silmin, tietäisit miksi.
Jos näkisit sydämeeni, tietäisit kuinka paljon.

Lyhyiden päiväunien mittainen hame

Siltä taannoiselta Uff -reissulta mukaan tarttuneesta vanhasta verhosta tuli eilen minulle hame. Tai ei se ihan itsestään tullut, muttei kovin isolla työlläkään. Lyhyiden päiväunien mittainen hame. Nirps naps ja pari sik sak ja se on tällainen. Ihan kelpo kesähamonen.


Tyttö auttoi asettelemaan hameen kuviin (suloinen apulainen)

Tykkään tuosta kankaasta ihan tosi paljon, sen vihreän sävyt on hirmu kauniit ja kuviot myös. Sitä vielä vähän jäi, mutten tiedä mitä siitä lopusta tekisin, mekkoon se ei riitä, eikä varmaan hameeseenkaan, jos nyt toisella mitään tekisinkään. Lasten vaatteeksi se ei minun makuuni käy. Hmm. Ehkä se vielä pälkähtää päähäni?




Tuunasin siinä samalla istumalla pojan hailukan turkoosin rikkimenneen henkkamaukka -bodyn. Alanepparit oli revenneet, joten leikkasin vyötäröltä bodyn poikki ja ompelin alareunaan valkoista resoria pätkän. Ja taas pelittää! Siitä ei nyt ole kuvaa, poika kun laitteli siihen jo eväät rinnuksille ja se meni suoraan pyykkikoriin.

keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Joskus puseron alle hiipii sykkyrään...

...kateus.

Tänään se taas sinne käpertyi, mustan trikoopaidan sisään. Joskus mietin onko järkeä kiusata itseään lukemalla toinen toistaan kauniimpia blogeja, ihanista kodeista, kauniista tavaroista ja etenkin mielettömän upeista ja taitavista ihmisistä? No ei. Mutta silti välillä tulee kateuden tunteita. Väkisinkin. Ei onneksi joka päivä, eikä edes joka viikko. Ehkä se kateuden pikkuinen musta ukko tarvitsee elääkseen tietynlaisen mielialan? Kiertääkö se kodista kotiin, etsimässä sopivaa kohdettaan illasta toiseen? Tuleeko se joskus teidänkin kotiin ja sinunkin puseron sisään kiusaamaan? Vai käykö se vain meillä kurkkimassa otollista hetkeään? Miltä se näyttää?


Miten joku voi olla niin lahjakas neulomaan, kun itse en omista edes sukkapuikkoa? Toinen taas käyttämään värejä, kun omassa elämässäni niitä on vain kaksi; musta ja valkoinen? Yksi kirjoittamaan juuri ne sanat, jotka itsekin olisin halunnut sanoa, mutten osannut? Miten makean näköistä elämää joku elää, kun oma näyttää kakkavaipalta ja katkonaisilta yöunilta? Miten kauniisti yksi meikkaa ja toinen pukeutuu, kun oma olo on päivästä toiseen vain lihava ja nukkavieru?







tiistai 12. helmikuuta 2013

Yleisön pyynnöstä: Sisustusta (paljon kuvia!)

Kysyin taannoisessa postauksessa, että mitä te haluatte lukea. Sain yhden vastauksen.Kodin sisustusta. Syyttäkää itseänne siis, täältä nimittäin tulee sisustus-juttuja meidän kodista. Aika monissa kuvissa te olette näitä nähneetkin jo...

Tervetuloa meille!


Ensin eteinen. Oikealla näkyy olohuonetta, vasemmalla meidän makuuhuonetta, suoraan edessä on vaatehuone.

Sitten tytön huone






Meidän makuuhuone








Olohuone









Ja viimeisenä vielä keittiö












No niin, ensimmäinen lukijatoive on toteutettu, mitä seuraavaksi? Onko kenelläkään muita toiveita?