maanantai 26. toukokuuta 2014

Vähän lisää

Näitä mökki- ja ompelujuttuja, jos jaksatte?

Olihan vaan mahtavat säät viikonloppuna. Ettei vaan olisi ainutkertaiset tänä kesänä. (positiivista ajattelua...) Ja voi kyllä me nautittiin auringosta ja lämmöstä! Lapset saivat lotrausaltaan heti aamusta pihaan, eivätkä malttaneet poistua siitä kuin syömään ja rantareissulle välillä. Ilta kahdeksalta vielä istui Suuttuja vedessä kaikenmaailman lelurojun keskellä.



Käytiin tosiaan viime kesänä tutuksi tulleella rannalla, Kuvasvedellä, ja vesi oli aivan yhtä lämmintä kuin viime kesänä. Suuttuja siellä huvitti toisen perheen äitiä puhumalla slangia. Onhan se aika hauskaa kun 2-vuotias puhuu luontevasti slangisanoilla; tsiigaa, himaan, faija...jne.



Minä istuttelin kasvatuslaatikkoon kaikenlaisia siemeniä, katsotaan mitä sieltä lähtee nousemaan. Yritys olisi saada avomaankurkkua, porkkanaa, persiljaa ja salaattia. Lisäksi laittelin kukkia ja köynnöskrassia kasvamaan purkkeihin. Ensi kerralla viedään multasäkkejä ja puutarhalannoitetta, jotta saan istuttaa vielä pavut ja lisää nurmikonsiementä ja valkoapilaa! Raparperit, mintut ja oreganot ovat nousseet mukavasti jo nyt alkukesästä, niille ja marjapensaille meinaan sitä lannoitetta vähän ripsiä antamaan kasvuvoimaa.

Oli niin nätti ilma, että kannoin vanhan muovipöydän saunan terassille ja vein vadit ja tiskit sinne. Oli niiiiin eri meininki tiskauksessa kuin tuvassa kököttäen! Linnut lauloivat ympärillä, leppoisa kesätuuli hiuksissa ja tiskiveden sai viskata suoraan puskaan, huts vaan!

Isähenkilö asensi saunan vieressä olevan männyn oksaan meille roikottimen. Riipputuolissa on kiva keinahdella ja katsella saunaa lämmittävää miestä ja pihalla juoksevia lapsia.








Helteistä innostuneena aloin eilen heti kaupunkiin ja kotiin päästyä ompelemaan lapsille kesävaatteita. Tytölle tein Viljamin Puodin trikoista pari toppia, ihan vaan perus raglanpaidan kaavaa käyttäen. Helppo, nopea ja söpö!






Ja suuttujalle t-paidan ja pussishortsit jostain fb-kirppikseltä viime kesänä ostetusta apina-kirahvi-trikoosta.













4 kommenttia:

  1. Voi miten suloinen sisaruskuva vilahti joukossa :) Todella kiva tuo toppimalli. Heti saksien alle sellainen ->

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kiva ja niin helppo! Kannattaa kokeilla! Mietin, että jos itsellekin tekisi :D

      Poista
  2. Ooh ! Mä iskin silmäni tuohon kumpula-toppiin jo instassa. Ihana ihana ihana ! <3 Sopii vaaleanpunaisen kanssa niin hyvin. Ja aivan ihana sisaruskuva <3

    VastaaPoista
  3. tosi ihanat asut ja se halikuva on paras

    VastaaPoista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)