tiistai 28. lokakuuta 2014

Minun myslini

Minulla on manteli -ja pähkinäallergia, eli löydän harvoin itselleni suoraan sopivaa mysliä kaupan hyllystä, joten olin enemmän kuin iloinen kun Jemmydares blogiin ilmestyi ohje itsetehtyyn mysliin!

Minulla on paha tapa olla noudattamatta reseptejä ja säveltää omiani kokatessa (eikä vähiten perheen allergioiden takia), niin tälläkin kertaa.

Tässä minun (gluteeniton ja vegaaninen) mysliohje:

3dl isoja kaurahiutaleita (jos et siedä yhtään gluteenia ja haluat pelata varman päälle niin osta gluteenittomia kaurahiutaleita)
1dl tattarihiutaleita
Kourallinen cashew-pähkinöitä (siedän hyvin näitä pähkinöitä allergioista huolimatta)
Kourallinen salaattisiemen sekoitusta (sis.mm. kurpitsansiemeniä, pinjansiemeniä, auringonkukansiemeniä)
0,5dl chia -siemeniä 
0,5dl kookoshiutaleita 
Kourallinen kuivattuja banaanilastuja
0,5dl kookosöljyä
Kanelia

:Pilko cashew -pähkinät ja banaanilastut pienemmiksi. Mittaa kulhoon kaura -ja tattarihiutaleet, kookoshiutaleet, chia -siemenet, salaattisiemenet ja pilkotut cashew -pähkinät. Mausta kanelilla, tämä on makukysymys, kuinka mausteisesta myslistä kukin pitää. Sekoita hyvin ja levitä leivinpaperin päälle pellille. Kuumenna kookosöljy ja tiputtele sitä myslin päälle teelusikallinen kerrallaan, sekoittele ja paista 175 -asteisessa uunissa keskitasolla n.10 minuuttia kerran välillä sekoittaen. Kaada seos sopivaan  astiaan, lisää pienityt banaanilastut, sekoita ja anna jäähtyä. 




 

Ylihyvää muuten, suosittelen!  Tätä laitetaan illalla maustamattoman jugurtin päälle, nams!

(Fiksuna tyttönä sekoittelin sormin mysliä vielä banaanilastujen lisäämisen jälkeen ja nyt sormet tuoksuu niin hyvältä, että tekisi mieli nuoleskella sormenpäitä.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)