keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Kesämenopeli & äitihenkilön vappuasu

Jopollakin ajetaan varo-varo-vasti!

Tyttö sai pääsiäiseksi isomman pyörän. Jopoahan se tietysti kärtti ja joponsa se sai. Nyt on hieno menopeli alla ja pääsee kurvailemaan pitkin pihoja taas. Kesällä reppuun pakataan eväät ja juomapullo, kun lähdetään pyöräretkelle leikkipuistoon...niin ja nurmikolle levitetään pepun alle uusi jopo-peitto!

Raikas, reipas musta-valko-turkoosi. Pitkään marinoitunutta Majapuun mustaa jopo-neulosta, turkoosia loimuvelouria (tosi lirua ja v-mäistä ommella!) ja turkoosi-valkoraidallista resoria.





 

Ja joo, mulla on joku pakkomielle näihin peittoihin (ja lasten pipoihin/lakkeihin). Niitä vaan ei voi olla koskaan liikaa.  Tytöllä on nukke- ja majaleikeissään kaksi, pojalla automatkoille ym. retkille kaksi ja mökillä vielä kaksi. Ja tässä sitten vielä se yksi noiden lisäksi. Mieli tekisi tehdä vielä pari, ja kun tuossa noita kankaita pyörittelin, niin materiaalitkin löytyisi.


Jopopeiton jälkeen jäi ompeluinspis päälle ja tein vaihteeksi perhoshihapaidan itselleni. Kangas on laskeutuvaa ohutta trikoota Eurokankaasta. Illalla valmis, aamulla päälle, hehhee!

Tulisi jo kesä ja lämmin!



tiistai 29. huhtikuuta 2014

ARVONTA! 30.4-5.5.

Lupasin teille arvonnan TÄÄLLÄ ja kyselin mitä toivoisitte arvottavan. Kauheasti vastauksia en saanut...joten arvotaan kaksi erilaista juttua.


En ole mikään kärsivällinen ja huolellinen ompelija, mutta teinpä kuitenkin tällaisen kesäsetin, jos sen joku haluaisi pienelle tytölle voittaa.

 ARPA 1.

Kierrätyskankainen hame & huivi.

Kangas on kudottua, harvahkoa materiaalia ja palvellut ennen verhoina. Helmassa on kuminauhakuja, jolloin helma nousee vähän pallomaiseksi. Kuminauhan saa toki poiskin, mikäli suora helma enemmän käyttäjää miellyttää tai sitä voidaan kiristää jos helmasta haluaa vielä pallomaisemman. Vyötäröllä on pinkki resori, vuorta tässä ei ole.

Meidän suuttujalle (2,5v. hoikka poika) tämä on iso ja kohta koululaiselle (kohta 7v. ja normaalinkokoinen, ei siis kovin tikku) lantiosta melko napakka. Eli sanoisin koon sopivan 4+ ikäiselle, tai jopa hoikalle koululaiselle?

Huivin tausta on pehmeää valkoista trikoota, jossa on hentoisia ruusuja rivissä. Huivin voi sitaista kaulaan tai pitää mummotyylillä päässä.










ARPA 2.


85cm korkea pala 160cm leveää trikoota. Trikoo on uusi, pesemätön ja pohjaväriltään tummahkon harmaa. Mielestäni tämä sopii niin tytölle kuin pojallekin, ja tietysti äidille yhtälailla!







Meillä on savuton koti, mutta kuten blogia lukeneet tietävätkin, asustaa meillä kaksi kania, joten kovin allergiseen kotiin en näitä suosittelisi, melko varmasti joku karva eksyy pakettiin mukaan. Ruusukangas on myös pesty hajustetulla pesuaineella ja saattaa tuoksua herkimpien nenään.

Osallistuaksesi arvontaan, lisää kommentti, jossa kerrot kumpaa arpavoittoa tavoittelet; arpa1. tai arpa2. Jos olet anonyymi/nimimerkki, laitathan minulle sähköpostiosoitteesi myös kommenttikenttään. Osallistumisaika on 30.4.-5.5. Ja 6.5. pidetään arvonta, jolloin julkaisen voittajat täällä blogissa ja otan yhteyttä myös sähköpostitse osoitetietoja varten!

ONNEA ARVONTAAN! 




maanantai 28. huhtikuuta 2014

Rosoista

On elämä. Ja kaunista myös.

Meille muutti sunnuntaina tällainen kaunotar...tai kulkuri, miten vaan! Se oli ruokatahroissa ja tussituhruinen. Ehkä sitä ei rakastettu edellisessä kodissaan? Nyt se on puunattu ja asetettu lastenhuoneeseen paraatipaikalle, ja ai että se on kaunis ja siro! Kuluneine maaleineen aivan ihastuttava!

Voidaan vain arvailla kumman lapsen sormet jäävät ensimmäisenä pulpetin kannen väliin.
Tässä alla olevassa kuvassa tulee värit parhaiten näkyviin. Vaaleaa mintunvihreää ja kermanvalkoista, aika superi yhdistelmä!


Molemmissa päädyissä on ripustuskoukku koululaukulle. Tai gogoja sisältävälle pikkukassille.





Haettiin samalla reissulla puutarhamyymälästä kesäkukkia parvekkeelle. Tuli kyllä ihan eri ilme välittömästi!

sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Pienet hattarakekkerit

Olisipa hauska pitää lasten, tai miksei aikuistenkin, kutsut nimellä: Pienet hattarakekkerit! Tarjolla olisi tietysti hattaraa ja makeisia!

Viimeisestä palasta Viljamin Puodin vaaleanpunaista hattarakekkeri-trikoota, tein pienelle sukulaistytölle perhoshihapaidan ja vuorittoman kesäpipon. Juuri ja juuri riitti kangas ja piposta tuli kyllä aika napakan kokoinen, tuskin mahtuu koko kesää pienelle päähän.

Kaavapohjana oli joku Ottobren bodykaava koossa 74. Leikkasin vain etu- ja takakappaleet ilman haaraosiota ja pidensin helmaa. Hihalerputtimet leikkasin suoralta kädeltä. Tästä tuli söötti!

Edelliset hattarakekkerit löydät TÄÄLTÄ ja TÄÄLTÄ!





Eiks ookki ihana kesäneito?



perjantai 25. huhtikuuta 2014

11 asian haaste

Kiitos haasteesta VillaNanna :) 

Haasteen tarkoituksena on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan blogeja, joilla on alle 200 lukijaa.


  1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään
  2. Haastetun pitää vastata haastajan 11 kysymykseen haastetuille
  3. haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille
  4. Haastettujen tulee valita 11 blogia, joilla on alle 200 lukijaa
  5. Sinun tulee kertoa kenet olet haastanut
  6.  Ei takaisin haastamista
Eli 11 asiaa minusta. Hmmm. 
 
1. Olen koukussa Pepsi Maxiin


2. Tykkään tehdä asioita, joista näkyy käden jälki. Kuten siivoaminen, haravoiminen, ompelu, maalaaminen...jne.

3. Olen kärsimätön kaikessa minkä aloitan, kestän huonosti keskeneräisyyttä ja haluan saada samalta istumalta homman päätökseen.  

4. Yllä olevasta syystä inhoan, että toimeni keskeytetään. Lapset nostavat tätä kynnystä jatkuvasti.

5. Minulla on vilkkaita ja äänekkäitä lapsia, vaikka itse koen olevani melko rauhallinen ja tasainen persoona. 

6. Olen eläinrakas ja minulla on aina ollut kotieläimiä. Ensimmäisen oman lemmikkini sain 6-vuotiaana. 

7. Olin kasvissyöjä lähes 10 vuoden ajan.

8. Teen arkena perheen ruuat, mutta viikonloppuisin käyn keittiössä vain syömässä. Kiitos armaan isähenkilön, joka tekee herkullista ruokaa ja vieläpä mielellään.

9. Rakastan retroja vaatteita, esineitä ja koteja, mutta en osaa asua ja elää sillä tavalla. Minulle tulee niistä levoton olo. Joten retrot asiat ovat meillä vain mausteena, pieninä yksittäisinä esineinä tai vaatteina.

10. Olen helposti koukuttuvaa tyyppiä. (Kts.kohta 1.) Heikoimmat lenkkini ovat sokeri ja kofeiini. Huomasin pääsiäispyhien jälkeen jääneeni koukkuun myös grillimakkaraan. Joihinkin asioihin vaan ei kyllästy. 

11. Olen auton kanssa melko kädetön. En ole koskaan tankannut yksin omaa autoani. Enkä pessyt. Enkä vaihtanut renkaita. Todennäköisesti en osaa laittaa edes pitkiä valoja päälle. 




 Sitten vastaan Villa Nannan kysymyksiin:


1. Matkakohde joka on tehnyt suuren vaikutuksen?

Kaikki reissut ovat olleet omalla tavallaan vaikuttavia. Sardiniasta pidin paljon, samoin Kreetasta.  Thaimaa ja Turkki ei iskeneet.


2. Jos saisit vallan yhdeksi päiväksi, mitä muuttaisit maailmassa?

Aika paha. Haluaisin syöstää diktaattorit vallastaan ja saada eriarvoisuutta kitkettyä.


3. Laitetaan korvamato kiertämään ja kerro mikä korvamato soi tällä hetkellä.
Sanni; Me ei olla enää me


4. Teetkö käsitöitä?

Teen. Viimeeksi eilen ompelin ihanalle pikkutytölle perhoshihapaidan ja siihen sopivan kesäpipon. Joka viikko tulee jotain ommeltua. 



5. Lempiharrastuksesi?

Lenkkeily hyvässä seurassa. Tiistai-illoista on tullut minulle tärkeitä henkireikiä, jolloin tapaan ystäviä lenkin merkeissä ja päälle vielä saunotaan.


6. Lempi vuodenaikasi?

Kyllä se kesä taitaa olla. Mökkikesä.


7. Jos voisit, mikä aikakausi kiinnostaisi niin paljon, että voisit vierailla sillä aikakaudella? Miksi?

Pari sataa vuotta takaperin. Olisi hauskaa nähdä miten isovanhempani ja heidän vanhempansa ovat eläneet. Olisi myös hauska nähdä kuka on rakentanut kesämökkimme ja millaisia ihmisiä siellä asui ja eli.


8. Teetkö hyväntekeväisyyttä?

En juurikaan. Joskus on tullut ostettua arpa tai joku tuote veteraanien, koulun tai partion hyväksi.  Mieluummin autan lähipiiriäni ja yleensäkin ihmisiä henkilökohtaisesti, ompelemalla, lahjoittamalla lastenvaatteita, kutsumalla syömään jne.



9. Kuvaile normaalia päivääsi.

Arkena vien esikoisen eskariin aamulla, puuhailen päivän kotona kuopuksen kanssa (ulkoillaan, tavataan kavereita, siivoillaan, leivotaan, laitetaan ruokaa) ja sen nukkuessa päikkäreitä joko luen blogeja tai ompelen. Sitten haetaan isosisko eskarista ja ollaan pihalla siihen saakka, että isähenkilö tulee kotiin. Syödään koko perheen päivällinen yhdessä. Illalla käydään kaupassa, leikkipuistossa, lenkillä...mitä milloinkin.


10. Kerro millainen on uimaranta jossa yleensä kesäisin käyt.

Me käydään mökin lähellä Kuvasvedellä uimassa kaikkein eniten. Mutta täällä pk-seudulla on myös todella kivoja uimapaikkoja mm. Häklin monttu, Pirkkolan plotti, Kumpulan maa-uimala, Herttoniemen ranta...



11. Metsä vai meri?


Metsä. Tulen helposti pahoinvoivaksi merenkäynnistä. 



Ja lopuksi minun 11 kysymystäni seuraaville bloggareille!

1. Perheenne top 5 arkiruokaa?

2.  Lempiherkkusi, makea tai suolainen?

3. Missä matkakohteessa haluaisit käydä? 

4. Milloin viimeeksi kävit hautausmaalla?

5. Miten vietät vappua?

6. Onko kesälomasuunnitelmasi jo tehtynä?

7. Mitä tekisit jos voittaisit 5000 euroa?

8. Onko sinulla jotain tiettyä lempisarjaa, jonka katsot aina televisiosta?

9. Haaveammattisi lapsena?

10. Lempikukkasi?

11. Jaa paras suolainen tai makea reseptisi! Minä haluan kokeilla sitä!


Nyt minun pitäisi siis haastaa 11 blogia....no ei onnistu, jos nyt muutaman kuitenkin. Enkä todellakaan tiedä onko näillä yli vai alle 200 seuraajaa :D


Naanan narinat
Opparallaa
Piparminttua
Jemmydares

Eli Jaana, Tuulia, Sanna ja Jemmi, teidät on haastettu!

tiistai 22. huhtikuuta 2014

Kesä-esa-rotsi

Äitihenkilön vanhat "mukafarkut" tuunautui suuttujan kesätakiksi.

Tää jos mikä, ei mennyt putkeen. Mutta pienet eikä suuremmatkaan kauneusvirheet onneksi haittaa käytössä. Sitäpaitsi mökillähän me ollaan ihmisiltä piilossa muutenkin koko kesä. Että sen puoleen olisin voinut säästääkin ne liian isot ja kulahtaneet housuni ja pukeutua niihin aina mökillä. No jäi mulle parit kuvausta vastaavat vielä kaappiinkin...




Tämä on siis vuoriton ohut takki, kesäisiin ilmoihin, kuten tänään.Vain  hupussa on vuori.


Tää on vähän tämmönen "perseet olalle" takki. Kun housujen takataskut on sijoiteltu niin, että toinen on edessä ylhäällä "olalla" ja toinen hupussa. Hahhaa.


maanantai 21. huhtikuuta 2014

Kausi korkattu!

Nyt on mökkikausi startattu ja voi miten ihanaa siellä taas olikaan! Olin varmaan enemmän ulkona nyt kolmena päivänä, kuin viimeisen kuukauden aikana. Kyllä iltaisin uni maitti. Molemmat lapsetkin nukkuivat päiväunet ja silti illalla ei tarvinnut tuutulauluja laulella kun kuorsaus jo kuului ja jatkui aamu yhdeksään! Ennenkuulumatonta. Mitenhän me saadaan taas arkirytmistä kiinni?

On haravoitu, koottu terassille katos, poltettu pääsiäiskokkoa pihan perällä (eli poltettu roskia), grillattu monenmoisia herkkuja, pelattu korttia iltaisin hämyisessä tuvassa, saunottu joka ilta savusaunassa koko perheen voimin, kiistelty isähenkilön kanssa asuntovaunun tulevasta sijainnista ja siirretty yksi ison miehen kokoinen kivi sen tieltä, siivottu leikkimökki pikkutytön avustuksella, poimittu pajunkissoja tonkkaan ja kirottu nousevia nokkosia, ihasteltu marjapensaiden silmuja ja raparperin mykyjä...Ja tietysti, vietetty pääsiäistä, etsien suklaamunia ja syöden hedelmärakeita. Luutakin otettiin käyttöön, muttei sentään lentoon pyrähdetty.




Tehtiin suutujan vanhasta pinnasängystä lapsille rento sohva terassille. Se pääsi heti käyttöön!




Viime syksynä istutettiin lahjaksi saatuja kukkasipuleita *kiitos Kiki* ja nyt ne nousevat maasta huimaa vauhtia! Ihanaa!





Niin hyvin ulkona viihdyttiin, että molemmat lapset nukkuivat päiväunetkin pihalla!



Viimehetken mölkyn peluut vielä ennen kotiinlähtöä. Olipa tylsää lähteä kotiin ja palata arkeen kolmen rennon mökkipäivän jälkeen.

 

Ei millään meinaa aivot uskoa, että nyt on oikeasti huhtikuu! Tuntuu aivan toukokuun lopulta, yleensä äitienpäivän tienoilla vasta on alkanut lämmetä kunnolla ja nurmikko vihertää.

Ihana pääsiäinen ja ihana, rakas työleri. Mökki...Torppa...Huvila <3 Rakkaalla lapsella on monta nimeä.