sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Lauantai-iltana...

...ravintolaan.
Eiku mummulaan.

Kokoonnuttiin ihan pienesti perhepiirissä eilen illalla meidän äidin luokse juhlistamaan hänen syntymäpäiviään.
Äiti ei alunperin meinannut viettää synttäreitä lainkaan, kun tänä vuonna ei ole kyse pyöreistä luvuista ja kaikilla on omat syyskiireensä. Sain kuitenkin puhuttua pienet illanistujaiset kasaan, kun lupasin tuoda syömiset ja tulla paikalle lasten kanssa vaikkei kukaan muu paikalle pääsisikään.

Minä siis aloitin aamun leipomalla ja toin pellillisen höyryävän kuumaa jauhelihapizzaa, jonka kasasin TÄLLÄ tutulla reseptillä ja jälkkäriksi kaksia erilaisia mokkapaloja.
Ja miksi kaksia? No koska Suuttuja silmätulehduksen lisäksi sai tällä kuluneella viikolla ikävän allergisen reaktion syötyään pullaa (annettiin ihan tarkoituksella kokeilumielessä tavallista pullaa, ei siis ollut vahinko) joten sille ei uskalla nyt hetkeen antaa mitään rippustakaan allergisoivaa syötävää. Tein siis toiset mokkapalat munattomana ja maidottomana ja toiset luontaisesti gluteenittomana.

Hyvin teki kauppansa molemmat! Eipä sillä, tuo kahvinmakuinen tomusokeripäällinen tekee leipomuksen herkulliseksi vaikka alla olisi aaltopahvia, heh.



Ilman kanamunaa leipominen on joskus vähän haastavaa, mutta nämä onnistuivat hyvin ja pohjasta tuli ihanan mehevä. Tässä helppo ja hyvä ohje muillekin allergialeipureille;

 MOKKAPALAT
(kananmunaton, maidoton, vegaani)

POHJA:

3dl vehnäjauhoa
3rkl (Van Houten) tummaa kaakaojauhoa
2tl leivinjauhetta
2dl hienoa sokeria
100 sulatettua maidotonta leivontamargariinia (Sininen Keiju)
2tl vanilliinisokeria
1dl kiehuvaa vettä
1dl appelsiinituoremehua (tai kaura/soija/riisi maitoa)

: Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu margariini ja tuoremehu. Sekoita tasaiseksi ja lisää kiehuva vesi. Taikina saa jäädä melko löysäksi. 
Levitä leivinpaperin päälle vuokaan ja paista 200-asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. 

Anna pohjan jäähtyä sen aikaa kun valmistat kuorrutteen.

KUORRUTE:

300g tomusokeria
3rkl tummaa kaakaojauhoa
4rkl mustaa kahvia
4rkl sulatettua maidotonta margariinia
1tl vanilliinisokeria

: Sulata margariini ja sekoita siihen kahvi ja loput ainekset. Tee seoksesta sileää ja melko jähmeää. Levitä kuorrute heti jäähtyneen pohjan päälle ja ripottele pinnalle esim. kookoshiutaleita, suklaahippuja tai nonparelleja.




Tästä kaikesta voi siis päätellä, että me syötiin vatsamme täyteen ja istuttiin iltaa hyvin rennoissa tunnelmissa. Lapset rakentelivat legoja ja katselivat kirjoja ja tietysti leikkivät koiran kanssa. Molemmat lapset rakastaa tätä äidin mäyräkoiraa, voi sitä naurun ja suukkojen määrää aina kun nämä toisensa kohtaavat. Koira on ihan hurjan kiltti ja pitkämielinen ja luonnollisesti tottunut näihin meidän lapsiin ihan pienestä saakka. Sitä saa halata ja helliä ihan niin paljon kun jaksaa, koira ei ole moksiskaan.





Lahjaksi vietiin vähän lämmikettä mummulle; pullo konjakkia ja ompelemani panta ja pipo tähän koleaan ja alati viilenevään lokakuuhun. Trikoinen kaksinkertainen panta on helppo sujauttaa korvien päälle kun lähtee koiran kanssa ulos; ei tule liian kuuma, mutta se suojaa kuitenkin korvia viimalta.


Äiti vaikutti loppuillasta tyytyväiseltä, vaikkei alunperin juhlia tahtonutkaan.

Ainakin mun mielestä aina kannattaa vähän juhlistaa, vaikkei olisi mitään aihettakaan. Voi kattaa vähän kauniimmin ja kutsua vieraita...vaikka lauantain kunniaksi. Ei sillä loppupeleissä ole merkitystä mitä juhlitaan, kunhan juhlitaan ja istutaan alas yhdessä. Ne on ne pienet jutut arjen kiireiden keskellä mitkä merkkaa ja tekee onnelliseksi.

Me istuttiin isähenkilön ja mun isosiskon kanssa meillä vielä iltaa parin siiderin merkeissä lasten mentyä nukkumaan. Oli kyllä niin mukavaa vaihtaa pitkästä aikaa kuulumisia kiireettömästi, vaikka väsy alkoikin painaa silmäluomia heti puolenyön jälkeen.

Oli kyllä kiva viikonloppu <3

Nyt lasten kanssa vähän telkkaria ja jäljelle jääneitä mokkapaloja,
rentoa sunnuntai-iltaa kaikille :)



6 kommenttia:

  1. Olen samaa mieltä, että aina on aihetta pieneen juhlintaan. Kivat juhlat teillä ja mokkapalat maistuu aina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tylsää olisi, jos ei silloin tällöin vähän juhlistaisi jotain! Mokkapalat on kyllä kestosuosikki ja kelpaa ihmeen hyvin lapsillekin :)

      Poista
  2. Tosi mukava synttäripäivä, ja Marikan herkut olivat herkullisia.Lapset tekivät ihanat kortit jotka säästän ja saavat sitten isona niitä katsella.

    VastaaPoista
  3. Välillä täytyy juhlistaa, mekin juhlistettiin tänään vapaapäivää lettukesteillä :) Kunhan saa edes pikkusen aikaa istua yhdessä, rauhassa, ja vaihtaa kuulumisia herkkujen äärellä, se on parasta se!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lettukestit kuulostaa ihan liian herkullisilta! :P Vapaapäivä ja yhdessäolo melkein vielä paremmalta! Toi on just niin parasta <3

      Poista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)