maanantai 19. joulukuuta 2016

Porkkanakakku



Olen kaivannut hyvää, helppoa ja gluteenitonta porkkanakakku -reseptiä jo pitkään 
ja nyt vihdoin sain sen aikaiseksi toteuttaa.

Tästä tuli niin hyvää, että jopa nirso (ja normaalia ruokavaliota noudattava) 
siskoni pyysi ohjetta! Eli täältä pesee: 

Gluteeniton porkkanakakku
pellillinen

 Pohja:
300 g voita
3,5 dl fariinisokeria
2 tl vanilliinisokeria
4 kananmunaa
5 dl semper fin mix -jauhoseosta
2 dl mantelijauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
1,5 rkl kanelia
5 porkkanaa raastettuna

Kuorrutus: 
200 g maustamatonta Philadelphia -tuorejuustoa
50 g pehmeää voita
2 dl tomusokeria

: Vatkaa pehmeä voi ja fariinisokeri yhteen. Lisää yksitellen kananmunat reippaasti sähkövatkaimella vatkaten. Sekoita jauhot, mantelijauho, kaneli, leivinjauhe, sooda ja vanilliinisokeri yhteen. Lisää jauhoseos sähkövatkaimella sekaan ja lisää viimeiseksi porkkanaraaste. 

Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille ja paista 190 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25-30 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä kunnolla ennen kuorrutuksen tekoa. 

Sekoita kuorrutteen kaikki aineet yhteen ja levitä kakkupohjan päälle. 
Koristele halutessasi pinta mantelirouheella tai strösseleillä.


 

Tämä kakku vain paranee yön yli jääkaapissa levättyään; 
maut tiivistyvät ja porkkanaraaste mehevöittää kakkua.  

Suosittelen kokeilemaan! 

Halutessasi "normaalin" kakun, 
korvaa vain Semper fin mix -jauhot tavallisella vehnäjauholla! 



Mukavaa ja oikein herkullista jouluviikkoa kaikkiin koteihin! 

Täällä vielä töhötetään pari päivää jouluvalmisteluja tehden ja sitten heitetään itsemme "villasukkamoodiin", nostetaan jalat ylös ja nautitaan!




9 kommenttia:

  1. Leivoin porkkanakakkua jouluksi, on se vain niin hyvää. Omassa ohjeessani pohjaan tulee voin sijasta ruokaöljyä, kuulostaa oudolta mutta toimii loistavasti tuossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porkkanakakku sopiikin joulun jälkkäripöytään hyvin, kun siinä on kanelinen maku! <3 Minäkin olen muuten nähnyt joskus reseptin mihin tulee öljyä, kiva kuulla että sekin toimii! :)

      Poista
  2. Ise taisin tehdä saman ohjeem mutta käytin tattari- ja riisijauhoja suunnilleen puolet ja puolet. Itse olen huomannut, että vaihtamalla vehnäjauhot saan maukkaampia leivonnaisia, vaikka moni taitaa luulla, että juuri päinvastoin....
    Hyvää joulunalusviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on muuten ihan totta! Varsinkin kakut ja piirakat, joissa muna ja sokeri vaahdotetaan, toimii gluteenittomat jauhot todella hyvin!! Pullassa ja leivässä taas vehnäjauhon sitko on vertaansa vailla. Ja kun miettii, niin eihän vehnäjauho miltään itsessään maistu...niinkuin ei gluteenittomissa jauhoissa käytetyt riisi-,maissi- ja perunajauhotkaan, kyllä se maku tulee niistä muista aineksista :P

      Ihanaa jouluviikkoa sinulle Satu! <3

      Poista
  3. Oi näyttää niiiiin hyvältä, porkkis on ihan suosikkiani! ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Porkkanakakku on vaan niin hyvää ja mehevää!! <3 Ihan liian harvoin on tätä herkkua tullut leivottua!

      Poista
  4. Porkkanakakku on niin hyvää! Mukavaa jouluviikkoa sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Ja tuo kuorrute vie kielen mennessään :P

      Oikein ihanaa jouluviikkoa sinne myös Eerika! <3

      Poista
  5. Porkkanakakku on yks mun lemppari leivonnainen <3 Ihanaa jouluviikkoa!

    VastaaPoista

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)