sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Ruokapöytäistuttelua

Ja niinhän se kamala flunssa iski sitten meihin aikuisiinkin. Tämä viikonloppu on siis mennyt s u p e r -rauhallisesti, sähköpeiton alla lepäillen. En muista milloin minulla olisi ollut kolme päivää perätysten yli 38 -astetta kuumetta! Tänään aletaan olemaan *kop kop* voiton puolella ja Buranan voimilla olen jaksanut olla hetkittäin jo pystyasennossa.


 


Ostin viime viikolla muutamia pieniä ja somia orvokintaimia, jotka ovat odottaneet kuistilla tähän saakka ruukkuihin pääsyä.


 


Koska ulkona oli tälle kuumepotilaalle liian kylmää ja harmaata, tein väliaikaisen ruukutuspöydän  paperin päälle keittiön pöydälle. Erittäin hyvä vaihtoehto tämä kukkien hypistely pyjama päällä spotifytä kuunnellen! Sillä täytyi olla parantava vaikutus, sillä tänä iltana kuume ei ole lähtenyt enää nousemaan!


 


Tuli niin hyvä mieli kun sain vihdoin kukat säädyllisesti purkkeihin ja niille niiden kovasti kaipaamaa kasvuravinnetta. Kun ne tuosta voimistuu ja vahvistuu, niin istutan ne leviämään pihan lavakauluslaatikkoon. Viime vuonna kevätmessuilta ostetut orvokit kukkivat syksyyn saakka kauniina ja levisivät vauhdilla noissa laatikoissa. Olisipa mukavaa jos tänä kesänäkin saisin ne kukoistamaan ja kestämään yhtä hienosti. 


 


Vaikka en tunnusta olevani mikään viherpeukalo tai puutarhaihminen, niin kukista minä pidän! Viime kesänä en laittanut kuin herneitä ja mansikoita laatikoihin kasvamaan, mutta sitäkin enemmän kukkia ja luulen, että pysyttelen tänä vuonna samalla linjalla. 

Nämä ihanat pienet orvokit pääsevät nyt ilahduttamaan meitä kuistille ruukkunarsissien kanssa. Ensi viikolla voisi hakea vielä muutaman lisää, niin kesähuonekin saisi omat kukkansa.


 


Joko te olette hankkineet ensimmäiset kesäkukkien taimet? 


Iloista alkavaa viikkoa kaikille, ei anneta säätiedotteiden masentaa! 
Kevät ja kesä tulee joka vuosi! 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hurjan kivaa, että kommentoit, kiitos sinulle! :)